Sara Van de Vel

Als geblesseerd loper leerde ik in 2013 de wielersport kennen. Met mijn stalen ros vertrok ik geheel onvoorbereid op stage in Zwitserland. Met het verkeerde verzet, een onderbroek onder mijn koersbroek en loopschoenen op de pedalen, stampte ik mezelf elke berg naar boven. De liefde voor het fietsen ontstond hier.

Niet veel later waagde ik me aan mijn eerste triatlon, om te zien of ik mijn openwaterangsten kon overwinnen. In schoolslag en met een grote glimlach volbracht ik mijn eerste triatlon. De eerste, maar absoluut niet de laatste. De overstap naar deze fantastische sport was snel gemaakt, al was er nog werk aan de winkel. In 2014 ontdekte ik verder de triatlonwereld, waarna ik me in 2015 tot Belgisch kampioen sprint kroonde. Fietsen bleek al snel mijn sterkste onderdeel en bijgevolg begon ik een aantal non-drafring races te doen.

Daarnaast ben ik voornamelijk een diesel, waardoor ik in 2017 mezelf voor het eerst aan het langere werk waagde. Na winst in de Ironman 70.3 van Turkije legde ik in 2018 beslag op de wereldtitel van mijn Age-group (18-24).

Seizoen 2019 zal nog meer in het teken staan van de halve afstand, ditmaal voor het eerst bij de pro’s. In de verre toekomst droom ik van Hawaii, maar alles stap voor stap.
Het is ook in die ‘stap voor stap’ dat SWS cycling ondersteunt. Niet van vandaag op morgen, maar samen bouwen aan een toekomst, waarbij de atleet en zijn groeiproces centraal staan.

Voor ons is wielrennen
geen sport, maar een passie

Wil je meer weten over ons bedrijf of onze producten? contacteer ons

SWS-Cycling | Van der Nootstraat 6 | 9310 Moorsel | Belgium | +32 (0)475 58 49 37